Contact
Working Hour
- 9:00-19:00
- 9:00-19:00
- 9:00-19:00
- 9:00-19:00
- 9:00-19:00
- 9:00-19:00
- Closed
Medicina Muncii
Rolul ei și cele mai bune oferte de pe piață
Investițiile făcute în ultimii ani în România au dus la dezvoltarea unei adevărate industrii in domeniul medical. Medicina muncii a devenit unul din pilonii de bază atât pe piața muncii, cât și pe cea medicală. Mai exact, conform legii, toate firmele trebuie să plătească anumite servicii pentru angajați.
Ce spune legea?
Din acest punct de vedere, legea e clară. Examenul medical la angajare dar și controalele periodice sunt obligatorii și acestea diferă în funcție de caracteristicile locurilor de muncă. Mai exact,conform HG nr. 335/11.04.2007, cerințele minime pentru supravegherea sănătății lucrătorilor față de riscurile pentru securitate și sănătate, pentru prevenirea îmbolnăvirii lucrătorilor cu boli profesionale cauzate de agenți nocivi chimici, fizici, fizico-chimici sau biologici, caracteristici locului de muncă/ postului de lucru, precum și a suprasolicitării diferitelor organe sau sisteme ale organismului, în procesul de muncă.
Consecințele acestei legi
Consecința acestei legi nu putea să fie decât una: medicina muncii s-a dezvoltat enorm în ultimii ani. Practic, au apărut firme specializate doar pe acest domeniu și care își oferă serviciile celor mai mari companii din țară. Așa cum era de așteptat, marii clienți sunt multinaționalele. Corporațiile angajează mii de oameni anual și, pentru simplificarea procesului de efectuare al controlului medical, încheie contracte cu firme specializate.
Concurența între firmele specializate în medicina muncii e mare
Pentru a face față cerințelor marilor angajatori, serviciile de medicina muncii oferă soluții integrate adaptate oricărei solicitări. În acest fel, se creează o serie de avantaje și beneficii atât pentru angajat, cât și pentru angajator. Astfel, se pot identifica foarte ușor riscurile profesionale, dar și testarea aptitudinilor în muncă a angajaților.
Chiar și investigații aprofundate specifice medicinii muncii se pot efectua. Vorbim aici de: electrocardiogramă, audiogramă, spirometrie sau viziotest. În unele cazuri, aceste controale se pot face chiar la sediul companiilor dacă acestea pot asigura condiții minime pentru ca actul medical să se desfășoare în mod normal.