Medicina Interna

Contact






    Working Hour

    • 9:00-19:00
    • 9:00-19:00
    • 9:00-19:00
    • 9:00-19:00
    • 9:00-19:00
    • 9:00-19:00
    • Closed
    medicina interna

    Medicina Interna

    Ce înseamnă medicina internă şi care este rolul unui medic internist în viaţa oricărui pacient

    Medicina internă este esenţială în ziua astăzi. Spunem acest lucru pornind de la definiţia acestei specializări medicale. Medicina internă se ocupă cu prevenirea, diagnosticarea şi tratarea nechirurgicală a afecţiunilor organelor interne. Vorbim aici despre plămâni, inimă, ficat, tub digestiv, splină, rinichi, metabolism, articulaţii sau chiar sistemul osos. De asemenea, această ramură a medicinii se ocupă de tratamentul majorităţii bolilor de care suferă adulţii.

    Rolul medicului internist

    Cei care sunt specializaţi în medicină internă se numesc medici internişti. Acesta este cel care pune întotdeauna primul diagnostic. În cazurile speciale, pacienţii sunt trimişi la specialişti, în funcţie de afecţiune: cardiologi, pneumologi, nefrologi, hematologi, etc.

    Care sunt avantajele medicii interne

    Medicina internă prezintă numeroase avantaje pentru pacienţi. Primul şi poate cel mai important este că, o dată ce se apelează la consultul unui medic internist, se limitează numărul de consultaţii medicale. Astfel, medicul internist devine cel care analizează simptomele şi, în cazurile excepţionale ca cele de mai sus, îl va redirecţiona pe pacient către un consult de specialitate pentru a obţine tratamentul adecvat.

    bg-column-left2

    Care sunt principalele boli diagnosticate de medicina internă

    Medicina internă este specialitatea medicală care diagnostichează unele dintre cele mai nedorite boli. Vorbim despre afecţiunile la inimă, cum ar fi: hipertensiune arterială, cardiopatice ischemică sau insuficienţă cardiacă. De asemenea, bolile de la plămâni pot fi descoperite cu uşurinţă de un medic internist: bronşita cronică, astmul bronşic, BPOC, pneumonia, traheobronşita acută, sarcoidoza. De asemenea, specialistul de medicină internă este cel care depistează, de cele mai multe, cancerul la adulţi. Există însă şi boli ale întregului organism, aşa numite boli de sistem (colagenoze, vasculite), care pot fi depistate de medicii internişti.

    Unde este bine să facem analizele

    Inainte să se pronunţe asupra unui diagnostic, medicii internişti îşi trimit pacienţii să efectueze anumite analize la organele unde există suspiciuni de boală. De obicei, se aleg laboratoare specializate care oferă rezultate exacte şi care sunt în conformitate cu cele mai înalte standarde, cum ar fi cerinţele SR EN ISO 15189:2007.
    Astfel, alegerea unui laborator de analize trebuie să ţină cont de cele mai mici detalii. Pacienţii pot cere şi o evaluare externă a calităţii şi acurateţii analizelor ce se poate realiza şi prin compararea cu alte laboratoare care utilizează aceeaşi metodă, dar şi aceleaşi echipamente.
    De asemenea, este bine de ştiut faptul că, în general, un laborator performant oferă o gamă largă de analize medicale care pot depista şi cele mai rare boli.
    Popular Medical Services

    Benefit For Physical Mental and Virtual Care

    Screening Cancer

    Cum se poate depista cancerul şi cât de eficient este screeningul.

    Ginecologie

    Rolul examenului ginecologic

    Medicina Muncii

    Rolul ei și cele mai bune oferte de pe piață